234 badeværelser totalrenoveres for Vibo

Det mørke trapperum ombygges med glasfacade som sikrer lys og skaber tryghed om aftenen 2M Vognvænget blokke i fem etager m afdelingsskilt Aldersrogade 2M

Samlebåndstænkning ved renoveringen af 234 badeværelser gør byggeriet mere rationelt, øger kvaliteten og sparer tid, viser Adserballe & Knudsens erfaringer.

Efter en stor renovering af Vibos afd. 107 Bogtrykkergården udnytter Adserballe & Knudsen erfaringerne og planlægningsværktøjet i en ny stor renoveringsopgave. Den er vundet i en hovedentreprise på 63 millioner kroner.

Renoveringsteknisk er opgaven kompleks. Badeværelserne totalrenoveres. De renses ned til rå beton og genopbygges til moderne standard med nyt overalt. Alle vinduer og dele af facaden udskiftes, og p-kælder med tilhørende gårdanlæg skal betonrenoveres.

Beboerne har valgt at blive boende i lejlighederne under renoveringen. Vibo og Adserballe & Knudsen har derfor planlagt, at arbejdet i hver lejlighed er delt i tre etaper, så beboerne har fred i en del af boligen.

Vognvænget er et tidstypisk betonelementbyggeri, skalmuret med røde mursten og opført i 1977. Hele projektet omfatter fem boligblokke i fem etager og 15 opgange med i alt 234 lejligheder.

-Det kræver en meget nøje styring, siger byggeleder Alexander Davidsen, Adserballe & Knudsen og tilføjer:

-Men det er også vores kernekompetence, og det skal nok blive en god oplevelse for alle parter. Vi har et grundigt projektmateriale at arbejde ud fra og har et godt samarbejde med totalrådgiver og arkitekt NOVA5.

Større fokus på beboerhåndtering

-For det første skal vi belaste beboerne mindst muligt, mens vi skifter badeværelse, vinduer og facader. Det betyder blandt andet, at vi inddrager beboerne i byggeprocessen. Heldigvis har Vognvænget en både stærk og aktiv beboerbestyrelse og beboere som en engageret medspiller, som hjælper os med at få tilrettelagt det hele, ryddet sten af vejen og afstemt forventningerne.

-Beboerhåndtering spiller i dag en større rolle i det samlede projekt, og det arbejder vi målrettet med at klæde håndværkerne på til at håndtere. Så beboerne er tilfredse, og håndværkerne har en god arbejdsplads.

-Byggeteknisk er udfordringen at optimere, her hvor vi skal udføre et relativt stort antal ens delprocesser. De skal køre efter en snor. 234 identiske gange. Først renoverer vi fem lejligheder, derefter resten.

Hovedentreprisen tager 1½ år til midt i 2017. Adserballe & Knudsen har tre funktionærer på opgaven. Dele af opgaven er i egenproduktion.

Hovedentreprise: Adserballe & Knudsen A/S
Bygherre: Vibo afd. 106, Vognvænget
Bygherrerådgiver: D&N A/S Rådgivende ingeniørfirma F.R.I.
Totalrådgiver og arkitekt: NOVA5
Periode: August 2015-juli 2017
Entreprisesum: 63 mio.kr.