ALLÉHUSENE

LarsKaaber

SAGSANSVARLIG FOR
ALLEHUSENE

Lars Kaaber
Servicechef

Tlf.: 21 41 97 40
lk@aogk.dk

ALLÉHUSENE TAGRENOVERET I ARNE JAKOBSENS ÅND

De arkitektoniske hensyn satte dagsordenen ved renoveringen af taget på arkitekt Arne Jakobsens kendte og bevaringsværdige Alléhusene i Gentofte.

Ejeren, Arkitekternes Pensionskasse, har en helt naturlig faglig kærlighed til at passe godt på et af AJ’s hovedværker. Blandt andet derfor var det langt fra en standardopgave at renovere taget.

Pernille Mårtensson, arkitekt MAA, Erik Møller Arkitekter sagde: ”Sammen med Adserballe & Knudsen og Alectia har vi fundet byggetekniske løsninger, der blandt andet sikrer de præcise overgange fra flade til flade og spinkelheden i hele konstruktionen”.

Adserballe & Knudsen bygger på traditionelle håndværkstraditioner, som i dette projekt virkelig kom til gavn og glæde for bygherren. En stor egenproduktion inden for tømrer, murer, blik og VVS var en fordel i et projekt med så mange håndværksmæssige facetter. I forbindelse med renovering af de 3.600 m2, var der foretaget asbest sanering. Ydermere blev altanerne renoveret med ny asfalt, og alle vinduerne i kælderetagen blev skiftet.

FAKTA

HOVEDENTREPRENØR
Adserballe & Knudsen A/S

BYGHERRE
Arkitekternes Pensionskasse og
Dan-Ejendomme A/S

Ingeniør
ALECTIA A/S

ARKITEKT
Erik Møller Arkitekter

SAGSANSVARLIGE
Lars Kaaber

ENTREPRISESUM
38 mio. kr.

UDFØRELSESPERIODE
Januar – december 2010