ELBAGADE

Niels-Laursen-klar

SAGSANSVARLIG FOR
ELBAGADE

Niels Laursen
Direktør

Tlf.: 21 41 97 37
nl@aogk.dk

RENOVERING AF 80 ALTANER FORAN OG 40 PÅ GÅRDSIDEN

Med et kirurgisk indgreb kan det mange gange lade sig gøre at renovere frostsprængte og nedbrudte altaner uden at skulle gennem et større indgreb i bygningen. Andelsboligforeningen

Elbagade fik i 2008-2009 renoveret alle altaner mod gaden og på gårdsiden. 120 i alt. Hver altan hviler på tre jern, der er fæstnet i etageadskillelsen.

Sammen med rådgiverne blev altanerne gennemgået og registreret, og der blev lagt en plan. Betongulvet blev hugget op, og de rustne jern blotlagt.

-”Typisk er rustproblemerne koncentreret om overgangen mellem væg og altan, så bæreevnen kunne sikres ved at forstærke jernene”, sagde direktør Niels Laursen, Adserballe & Knudsen og fortsatte. ”Det betød et minimum af arbejde inde i hver lejlighed, og kun begrænsede gener for beboerne. Til alles tilfredshed”.

Altanprojektet var en del af en større renovering, hvor Adserballe & Knudsen udskiftede hele taget. Samtidig blev fire lejligheder udvidet op i det tidligere tørreloft, hvor de har fået et stort boligareal: Nogle af dem har tillige valgt at etablere en tagterrasse med en fantastisk udsigt over byens tage.

FAKTA

HOVEDENTREPRENØR
Adserballe & Knudsen A/S

BYGHERRE
AB Elbahus

ARKITEKT
Plan 1 arkitekter A/S

RÅDGIVER
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

SAGSANSVARLIGE
Niels Laursen

ENTREPRISESUM
7,2 mio. kr.

UDFØRELESPERIODE
August 2008 – december 2008