PEBLINGE DOSSERING

KarstenHjarsoe

SAGSANSVARLIG FOR
PEBLINGE DOSSERING

Karsten Hjarsø
Adm dir.

Tlf.: 21 45 47 23
kh@aogk.dk

GRÆSPLÆNE OG TAGTERRASSE I 6. SALS HØJDE

En påtænkt tagrenovering udviklede sig til to spændende tagterrasser, hvor beboerne i Andelsboligforeningen Peblinge Dossering 24 kan slappe af, spise og hygge sig sammen, uden det har kostet ret meget ekstra.

Ved at skære ind i taget er der på 5. sal skabt en afskærmet tagterrasse. Den er bygget op med støbt betondæk og beklædt med klinker. Herfra leder en trappe op til en ny tagterrasse, der er bygget op i en stål- og trækonstruktion oven på mansardtaget.

Resten af tagfladen er helt unikt omdannet til græsplæne. Grønne tage er relativt sjældent i Danmark, og især i sjette sals højde, men interessen er stigende, og det vil være en inspiration for andre boligforeninger og -ejere.

To ting er vigtige, når du skal anlægge en tagterrasse med grønt tag. Konstruktionen skal være helt tæt for vind og vejr, og den skal opbygges, så træet kan udtørre og ikke rådne.

Samtidig kan andelsboligforeningen glæde sig over at bidrage til klimaindsatsen. Et almindeligt tag reflekterer varmen fra solen og opvarmer byrummet. Et grønt tag derimod reducerer solens effekt, og samtidig forbedres luftkvaliteten.

FAKTA

OVEDENTREPRENØR
Adserballe & Knudsen A/S

BYGHERRE
AB Peblinge Dossering 24

INGENIØR
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

ARKITEKT
Byens Tegnestue Aps.

SAGSANSVARLIG
Karsten Hjarsø

ENTREPRISESUM
3 mio. kr.

UDFØRELSESPERIODE
December 2008 – marts 2009