VESTRE HOSPITAL

DK_Small

SAGSANSVARLIG FOR
VESTRE HOSPITAL

Dennis Kensø
Projektchef

42 13 27 20
dk@aogk.dk

Udvidelse af Vestre Hospital

Projektet omhandler en udvidelse af Vestre Hospital, som er en del af Vestre Fængsel, med en entreprisesum på 12 mio. kr. og en byggeperiode fra juni 2014 til januar 2015.

Udvidelsen består af en tilbygning i 3 plan med etageareal på i alt 580 m2, som placeres for enden af det nuværende hospital, og indebærer en kompliceret sammenbygning af alle 3 plan samt sammenbygning af de karakteristiske eksisterende gavle og tilbygningens nye shedtag.

Tilbygningen indeholder bl.a. observationsceller, sikringsceller, aktivitetsrum, undersøgelsesrum og kontorer. Ud over de bygningsmæssige arbejder udføres der tekniske installationer, som udføres efter særlige specifikationer, der skal opfylde de specielle krav til et hospital og til bygherrens efterfølgende montage af inventar.

Bygherren stiller særlige krav til sikringsniveauet i bygningen og til overfladernes og inventarets kvaliteter. Indkøb af indvendige og udvendige døre og vinduer foregår derfor i tæt samarbejde med bygherren og specialleverandører, så de høje krav til materialerne bliver mødt.

Projektet udføres af Adserballe & Knudsen i hovedentreprise med fast funktionærbemanding og egenproduktion på fagene tømrer og murer. De fysiske rammer for et projekt som Vestre Hospital er i sagens natur specielle – der er ikke meget plads ”inde bag murerne” og al materiale og materiel skal fragtes gennem fængslets hovedport. Det stiller store krav til logistik og planlægning af produktionen, hvorfor det tætte samarbejde mellem vores dygtige og erfarne tømrerformænd og byggeledelsen har været afgørende for projektets succes.

Udover tilbygningen er der til opgaven knyttet nogle arbejder i eksisterende bygning.

FAKTA

HOVEDENTREPRENØR
Adserballe & Knudsen A/S

BYGHERRE
Direktoratet for Kriminalforsorgen

INGENIØR
Niras A/S

ARKITEKTER
Niras A/S

SAGSANSVARLIGE
Dennis Kensø

ENTREPRISESUM
12 mio. kr.

UDFØRELSESPERIODE
Juni 2014- januar 2015