Bæredygtigt byggeri med flot tømrerarbejde

AmagerStrandpark2

Rejsegilde på det nye strandkulturhus i Amager Strandpark.
Råhuset er færdigt med søjler og spær i svære limtræsbjælker. Tømmeret er med til at understrege det bæredygtige byggeri, som Adserballe & Knudsen udfører i hovedentreprise for Amager Strandpark interessentskabet.

Naturcentret vil om to måneder være klart til de københavnske børn 0-10 år, der skal komme på udflugt og opleve standens dyre og planteliv. Det består af to bygninger med klasselokale, køkken og andre faciliteter. Det er tanken, at børn, deres lærere, pædagoger og forældre skal bruge huset som base for en tur på stranden. Mellem bygningerne placeres vandbassin, arbejdsborde mm. til at udføre eksperimenter og forsøg og på den måde lære om naturen.

Byggematerialerne og arkitekturen harmonerer med placeringen i strandparken tæt på Øresund og funktionen med naturoplevelse. Uden om anlægges klitter med marehalm, så de to bygninger naturligt vil glide ind i kystlandskabet og de andre bygninger, der er opført i nærheden.

AmagerStrandparkrejsegilde
Opføres i egenproduktion
-Det er spændende at være med til at opføre et bæredygtigt byggeri, hvor godt håndværk og naturens materialer går i spænd, siger sektionschef Dennis Kensø, Adserballe & Knudsen og tilføjer:

-Vi har haft en halv snes mand i gang på projektet, der udføres i tæt på 100 procent egenproduktion. Vores folk har udført kloak og støbning af fundamenter. Tømrerne har rejst den bærende konstruktion, og de skal beklæde med træ og aptere bygningerne. Det bæredygtige udtryk fuldendes af bygningernes grønne tag med sedum og solfangere.

-Hele byggeriet tager godt fire måneder. Den største udfordring ligger i de skæve vinkler i facaden og ikke mindst taget, hvor de fire tagflader mødes. Men vi har et hold af erfarne tømrere, der kender arbejdet med træ og med de tekniske løsninger, som arkitekten JJW og ingeniøren EKJ har fastlagt. Det er en dejlig udfordring at arbejde med træet på denne måde og skabe to flotte bygninger, slutter Dennis Kensø.

Byggesummen er på 6,7 millioner kroner, og Adserballe & Knudsen vandt opgaven i en indbudt licitation.

Arbejdet blev indledt i juni, og bygningerne afleveres til Amager Strandpark I/S i november 2014.

Hovedentreprise:    
Adserballe & Knudsen A/S

Bygherre:   
Amager Strandpark I/S

Arkitekt:   
JJW Arkitekter A/S

Ingeniør:   
EKJ Ingeniører A/S

Byggeperiode:   
Juni – november 2014

Entreprisesum:     
6,7 millioner kroner