Ny rekord hos A&K: Bolig- og energirenovering for 357 mio. kr.

1.170 boliger og 22 blokke i Friheden i Hvidovre skal renoveres indvendigt og udvendigt.

Boligselskabet Friheden og KAB har valgt Adserballe & Knudsen til at renovere 22 boligblokke med i alt 123 opgange og 1.170 boliger.

Tag og facade skal energioptimeres. Uden på det eksisterende tag lægges nyt varmt tag med ensidig hældning. Facaden isoleres udvendigt med et nyt ekstra lag og et pudslag. Overalt skiftes vinduerne og døre, alene omkring 10.000 vinduer i alt.

-Gennem årene har vi med stor omhu opbygget kompetencerne til at påtage os de større renoveringsopgaver, og den strategi har alene i 2015 givet os to meget store opgaver. Den første i Hillerød til 250 mio.kr. og nu den anden på 357,5 mio.kr., som tillige er vores hidtil største renoveringsopgave, siger adm. direktør Karsten Hjarsø, Adserballe & Knudsen og tilføjer:

-Vi bød ind med en meget bred erfaringsbase fra tilsvarende opgaver. Vi stiller med et stærkt hold af bygge- og projektledere på funktionærsiden og egne håndværkere, som skal løfte denne opgave. En god andel er i egenproduktion, men vi har også underentreprenører med på holdet.

Renovering_AB_Friheden

 

Særlig indsats for områdets børn

Beboerhåndtering er et fokusområde med at tilrettelægge byggeprocessen, så alle beboere og naboer oplever så få gener som muligt.

Med 1.170 boliger er der også mange børn, og byggepladsen kan være en stor fristelse for nysgerrige sjæle.

-Vi indleder en dialog med områdets børn. Vi vil gerne bidrage til, at de synes, byggeriet er spændende – får de lyst til at blive håndværkere en dag, er det positivt, men vi vil samtidig få dem til at forstå, at der er regler, og at der er farligt på den anden side af hegnet, siger sektionschef Niels Jul Jakobsen, Adserballe & Knudsen. Han tilføjer:

-For to år siden arbejdede vi på en skole med hundredvis af børn omkring os hver dag. Vi opnåede en god dialog, og vi havde ingen uheldige episoder.

Projektet er delt i fire etaper med 5-6 blokke i hver, der udføres i en glidende proces.
 

Fakta

Storentreprise: Adserballe & Knudsen A/S

Bygherre: Boligselskabet Friheden, Afd. Friheden l v. KAB

Rådgiver: Henrik Larsen Rådgivende ingeniørfirma A/S

Arkitekt: Friborg og Lassen A/S

Periode: Juni 2015- marts 2019

Entreprisesum: 357 mio.kr