Stor renoveringsordre i Tingbjerg gik til Adserballe & Knudsen

Over de næste to år skal Adserballe & Knudsen renovere, energioptimere og ombygge en række boligblokke i Tingbjerg. Den samlede entreprise udgør 43 millioner kroner og blev vundet i almindelig licitation.

Det er en kernetypisk Adserballe & Knudsen opgave, siger sektionschef Thomas Willumsen, Adserballe & Knudsen og fortsætter:

Projektstyringen vejer relativt meget i opgaven. Vi skal ind og have fat i mange dele af bygningen og have mange fag i spil samt koordinere navnlig med beboere og underleverandører.

Udfordringen bliver at tilrettelægge et fornuftigt flow for de mange delopgaver af hensyn til beboerne og for at få et rationelt forløb.  Dertil kommer et miljøaspekt med asbest i dele af det, der skal renoveres.  Miljøsanering forekommer ofte, så det er så tæt på rutine for Adserballe & Knudsen, som et miljøproblem kan blive.

Det er samtidig en opgave, vi glæder os til at arbejde med, blandt andet fordi Tingbjerg er et så ikonisk byggeri med spændende arkitektoniske kvaliteter.

Tingbjergs karakteristiske gule blokke er opført i tre etager i perioden fra slutningen af 1950’erne. 60 år senere trænger de til en energirenovering og opdatering af rum og installationer til dagens behov. Ved renoveringen udvides nogle af lejlighederne ved sammenlægninger, og lejligheder i stueetagen ombygges til såkaldte tilgængelighedslejligheder med direkte udgang til det grønne område og private haver.

Alle blokke energirenoveres med efterisolering af gavle, nyt tag, nye vinduer og døre samt nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding. Køkken og badeværelse udskiftes i de fleste lejligheder, herunder nye vandledninger, afløb-, varme- og elinstallationer.

En væsentlig del af opgaven udføres i egenproduktion, og op 20 mand vil være i gang. Arbejdet starter i foråret 2016 og ventes afsluttet i anden halvdel af 2018.

 

Hovedentreprise: Adserballe & Knudsen A/S

Bygherre: FSB, Tingbjerg

Totalrådgiver: Rambøll

Periode: Forår 2016 – ultimo 2018

Entreprisesum: 42,4 mio.kr.